10 consells per a un millor consum de gasolina

[ad_1]

A la novel·la de 1918 de Booth Tarkington “The Magnificent Ambersons”, l’inventor i pioner de la indústria de l’automòbil Eugene Morgan exclama que “Amb tota la seva velocitat cap endavant, (els automòbils) poden ser un pas enrere en la civilització”. Ningú no ho sabia, però el novel·lista nascut a Indianapolis podria haver anticipat l’actual crisi del combustible a Amèrica.

Ens encanten els automòbils i en depenem en infinitat de vies, des de la indústria fins al transport familiar i el temps lliure; tanmateix, l’impacte econòmic que han tingut l’augment dels preus del gas sobre les nostres carteres pot ser només aquest pas enrere per a la civilització. L’Associació Americana d’Automòbils va preveure recentment que el nombre de viatgers de cotxes de vacances del Memorial Day del 2008 disminuiria en gairebé 360.000 respecte als totals de l’any anterior. Això s’atribueix àmpliament a l’augment del cost de la gasolina.

No obstant això, la nostra història d’amor/odi amb cotxes, camions, vehicles recreatius i motocicletes continua. Això és malgrat que els preus de la gasolina semblen assolir nous màxims rècord cada dia. Per a aquells de nosaltres que necessitem treure tants MPG com sigui possible dels nostres vehicles, aquí s’inclouen 10 consells per maximitzar el consum de gasolina.

Feu que el manteniment sigui una prioritat –

1) Utilitzeu l’oli de motor de grau recomanat del vehicle. La majoria dels motors de cotxes de passatgers i camions lleugers més nous requereixen oli 5W-30 per a la conducció polivalent. Aquest oli més lleuger proporciona una protecció que redueix la fricció que ajuda els motors a funcionar de manera més eficient, la qual cosa equival a un augment del quilometratge de gas. Els motors més antics solen funcionar millor amb 10W-30 o 10W-40. Tanmateix, sempre hauríeu de consultar el manual del propietari o el distribuïdor per veure per quin grau d’oli està dissenyat el vostre motor. Si utilitzeu 10W-30 en un motor dissenyat per a 5W-30, és possible que baixeu el vostre MPG. Segons el Departament d’Energia dels EUA, l’ús del pes adequat del petroli (així com de les mescles sintètiques quan sigui possible) pot augmentar el MPG d’un a dos per cent o més, o com a mínim de 0,04 a 0,08 dòlars per galó de gas.

2) Mantingueu els vostres pneumàtics inflats correctament. Els pneumàtics ben inflats són més segurs i duren més. Podeu millorar el quilometratge al voltant d’un 3,3 per cent mantenint la pressió adequada dels pneumàtics. Això es tradueix a aproximadament $ 0,12 per galó. Depenent de la mida del pneumàtic i la càrrega màxima del vehicle, la inflació adequada pot ser de 32 a 60 PSI de mitjana. Tingueu en compte que per cada caiguda d’1 PSI de pressió dels pneumàtics, el vostre quilometratge disminueix un 4%. A causa de la seva taxa d’expansió i contracció més consistent, algunes fonts advoquen per omplir els pneumàtics amb nitrogen en lloc d’aire, com fan els conductors de cotxes de carreres. El benefici general per al conductor mitjà està actualment en debat, però en teoria, la taxa d’expansió i contracció constant del nitrogen manté els pneumàtics en contacte adequat amb la carretera, augmentant la tracció i, per tant, el quilometratge.

3) Comproveu i substituïu els filtres d’aire regularment. Evita que la pols i la brutícia obstrueixin els cilindres del motor amb un filtre d’aire nou. Això els permet funcionar amb una major eficiència, la qual cosa augmenta tant la potència del motor com el MPG. La substitució d’un filtre obstruït pot millorar el consum de gasolina en un enorme 10 per cent, fins a un estalvi de 0,41 dòlars per galó.

4) Aconsegueix un Tune Up. Si el vostre vehicle no està ajustat o ha fallat una prova d’emissions recentment, milloreu el vostre quilometratge en un quatre per cent amb un ajustament estàndard. Per a problemes més greus com un sensor d’oxigen defectuós, les reparacions poden millorar el MPG fins a un 40 per cent.

5) Utilitzeu l’octà de combustible necessari. La classificació d’octane determina la rapidesa amb què es crema el combustible en un motor de combustió interna. Com més gran és l’octà, més temps triga el combustible a cremar-se. Una crema lenta és generalment més eficient que una crema ràpida, de manera que a la superfície sembla que el combustible d’alt octà és el camí a seguir. No obstant això, l’octà de 92 és normalment fins a 0,20 dòlars per galó més car que l’octà estàndard de 87, i el benefici d’un octà més alt no compensa l’augment del cost.

Anar verd: anar d’alta tecnologia –

6) Prova un híbrid. Els vehicles elèctrics híbrids estan de moda a la nostra societat cada cop més ecològica. No només redueixen les emissions nocives i redueixen el desgast dels motors, sinó que les característiques d’estalvi de combustible dels motors híbrids els permeten aconseguir entre 20 i 30 milles addicionals per galó. També hi ha incentius fiscals per fer el canvi.

7) No caigueu en els gadgets que estalvien gasos. D’acord, canvieu el format de llista en aquest. D’acord amb Mecànica Popularno només trucs com tubs de coure, imants i altres aparells i additius de combustible no convencionals mostren poca o cap millora al vostre MPG, sinó que la majoria sembla que perjudiquen l’economia de combustible i la potència.

Condueix bé –

8) Heu sentit mai parlar de Hypermilling i Ecodriving? Aquestes tècniques de conducció es centren en algunes idees bàsiques. Per exemple, la costa a la llum vermella s’atura. Accelera lentament i suaument. A l’autopista, configureu el control de creuer al límit de velocitat o una mica per sota. Busqueu l’eficiència del combustible en un cotxe nou, en lloc de la potència. Calçat darrere de vehicles més grans per als avantatges aerodinàmics, com un conductor de NASCAR, però a una velocitat molt més segura. Eviteu el ralentí excessiu. Utilitzeu engranatges d’overdrive. Deixeu el gas i estalvieu els frens sempre que sigui possible. Aquestes tècniques no només milloraran el vostre MPG en un 30 per cent o més, sinó que us sentireu molt més relaxats un cop ho hàgiu fet.

9) Planifica i combina els teus viatges. Estalvieu combustible i reduïu el desgast del vostre cotxe fent coses com ara esglaonant les hores de treball per evitar les hores punta de desplaçament, teletreballar si podeu i utilitzar cotxes i transport públic. Quan feu encàrrecs, intenteu fer diversos treballs en un sol viatge. Segons l’Agència de Protecció del Medi Ambient, diversos viatges curts des d’un arrencada en fred poden consumir el doble de combustible que un viatge més llarg.

10) Perdre pes. No, no vull dir necessàriament tu, però cada petita ajuda. Uns 100 lliures addicionals al vostre vehicle poden reduir el MPG fins a un dos per cent, o de $ 0,04 a $ 0,08 per galó de gasolina. Així que no porteu aquesta moto d’aigua, remolc o quart de tona de maons de jardí si no teniu previst utilitzar-los en aquest viatge.

Amb aquests consells al vostre arsenal, podeu aprofitar al màxim el consum de gasolina i la vida útil del vostre cotxe, ajudar a salvar el medi ambient i alleujar aquest dolor a la butxaca. Quan els combustibles alternatius estiguin més disponibles per al consumidor, feu el correcte i feu el canvi a la primera oportunitat. Serà un pas endavant per a la civilització.

[ad_2]

Source by Steven Tarlow

Add Comment