Com canvia les coses el Toyota Prius endollable

[ad_1]

El Toyota Prius és el vehicle híbrid més venut del món, un vehicle introduït el 1997 i que ara reclama més d’1 milió d’unitats venudes. Toyota està augmentant la producció i ampliant la família Prius i aviat podria vendre 1 milió d’unitats anuals a tot el món si la demanda continua augmentant. Els alts preus de la gasolina estan atraient clients, però encara que els preus de la gasolina cauen en picat, el valor d’un Prius es manté.

Toyota es recupera

Aquesta és una bona notícia per a Toyota, que ha patit un terratrèmol devastador i un tsunami delmat. A mesura que avancem durant els mesos d’estiu, la producció de diversos models de Toyota es manté reduïda a mesura que els proveïdors busquen reconstruir-se i mentre Toyota arregla les plantes de fabricació que han patit danys.

Una vegada que Toyota resolgui els seus problemes, l’altre costat hauria de ser molt més brillant. El gran a la seva llista és la línia Prius, que s’espera que s’ampliï a mesura que es llançaran tres nous models a partir de la tardor de 2011 i fins a la primavera de 2012. Un dels tres models és una versió endollable de l’actual Prius, un model que permetrà alguns clients per gaudir d’una economia de combustible increïble sense incórrer en el cost elevat de pagar un vehicle elèctric.

Sistema híbrid

El Toyota Prius Plug-In utilitzarà el sistema híbrid familiar de la companyia, però amb algunes diferències. Principalment, la seva potència elèctrica es generarà a partir d’una presa de corrent, permetent que el cotxe funcioni amb electricitat pura abans de passar a la gasolina. L’autonomia única elèctrica encara no s’ha anunciat, però si reflecteix l’autonomia del Chevrolet Volt, és possible que els conductors puguin recórrer 35 milles sense consumir gasolina. Per als propietaris que circulen molt per la ciutat, el Plug-In Prius podria mantenir-los allunyats de les bombes de gasolina o, almenys, reduir significativament les seves visites.

Una vegada que el Prius Plug-In esgota l’electricitat, passa automàticament a l’alimentació de gasolina, ampliant el seu abast a unes 475 milles. Això suposa gairebé 100 milles més llarg que el Volt. Per descomptat, els dos cotxes es poden reposar en una estació de servei. Aquests models es poden recarregar en qüestió d’hores.

Selecció Toyota

No existeixen altres diferències entre el Plug-In Prius i el Prius normal. Es produiran tots dos híbrids, tot i que els clients poden esperar pagar un preu superior al model estàndard. Probablement, el Prius Plug-In reduirà significativament el Volt i potser fins i tot tindrà un preu inferior al Nissan LEAF, un vehicle elèctric amb una autonomia d’entre 90 i 100 milles.

En qualsevol cas, el Prius és una opció de producte de Toyota, que segurament serà considerada pels aficionats als vehicles elèctrics que valoren tant el preu com l’estalvi de combustible.

[ad_2]

Source by Matthew Keegan

Add Comment