Consells fiscals per a contractistes autònoms del sector de la construcció

[ad_1]

Els homes i les dones del sector de la construcció generalment no estan educats en l’art de dirigir un negoci o en mantenir registres que satisfan l’IRS. Però no és difícil, un cop saps com, i es pot fer en 30 minuts al mes. Aquests deu consells fiscals us ajudaran a començar.

Consell fiscal núm. 1: l’IRS requereix que documenteu els ingressos del vostre negoci.

Obriu un compte bancari per al vostre negoci i dipositeu tots els ingressos comercials, tant en efectiu com en xecs, en aquest compte. La bonificació aquí és que mai no haureu de tornar a acumular els ingressos; el banc subministra aquesta xifra cada mes com a Dipòsits totals.

Consell fiscal núm. 2: pagareu menys impostos quan conserveu els rebuts de cada despesa empresarial incorreguda.

Per a l’autònom, el seguiment de les despeses a partir dels rebuts és més ràpid que qualsevol altre mètode. Si no rebeu un rebut, feu-ne un i sumeu tots els rebuts de despeses mensualment. Pagueu totes les despeses des del vostre compte bancari de l’empresa o d’una targeta de crèdit reservada exclusivament per a la vostra empresa. Si pagueu en efectiu, anoteu-ho al rebut.

Consell fiscal núm. 3: fallarà una auditoria fiscal si no manteniu un registre de quilometratge adequat.

Per cada dues milles que conduïu dins de la vostra empresa, podeu deduir més d’1 $ dels ingressos imposables. Però, si no porteu un registre de quilometratge, aquesta deducció no es permetrà. Mantenir el registre al cotxe facilitarà el seguiment del quilometratge; fins i tot un viatge de 2 milles val la pena destacar.

Consell fiscal núm. 4: totes les eines que necessiteu per al vostre negoci són deduïbles.

Cada martell, clau, pinzell o altra eina necessària per al vostre negoci és una despesa deduïble. El seguiment d’aquestes despeses pot reduir la vostra factura d’impostos i assegurar-vos que teniu les eines que necessiteu per guanyar diners.

Consell fiscal núm. 5: si el vostre garatge ara emmagatzema les vostres eines i equips, en comptes del cotxe familiar i les bicicletes, és possible que el pugueu deduir com a despesa de l’oficina a casa.

No és només una oficina que es pot deduir a la categoria de despeses de l’oficina a casa; també podeu deduir l’espai d’emmagatzematge utilitzat exclusivament per a negocis.

Consell fiscal núm. 6: s’han d’informar tots els ingressos del bescanvi.

Exemple: un sostre intercanvia la seva feina a un constructor que instal·la els seus nous armaris de cuina. Tots dos han de declarar aquest comerç com a ingressos; el valor informat és el que haurien cobrat per aquests serveis.

Consell fiscal núm. 7: els articles comprats per completar un treball es poden deduir immediatament; els articles comprats per a l’inventari es dedueixen a mesura que s’han venut.

Exemple: si un fuster compra fusta per a una feina, es pot deduir l’any de compra, però si compra fusta per construir caixes de joguines per portar-les al mercat local pot tenir despeses d’inventari. El cost que comporta fer l’inventari s’ha de comptar amb l’any següent i no es dedueix fins que aquestes caixes no s’hagin desaparegut.

Consell fiscal núm. 8: per molt bo que sigui el vostre professional fiscal, si no proporcioneu tota la informació i les xifres necessàries, la vostra declaració d’impostos serà incorrecta.

Depèn de tu totalitzar els teus ingressos, despeses, quilometratge i altres costos. Arribeu amb una llista detallada de despeses i una llista de preguntes. Un bon preparador d’impostos respondrà les vostres preguntes i us ajudarà a obtenir més informació sobre com mantenir els registres de l’IRS.

Consell fiscal núm. 9: sense rebuts, fallarà una auditoria de l’IRS.

Empaqueta o embossa els teus rebuts fiscals i conserva aquests registres durant un mínim de 3 anys des de la presentació; Les declaracions d’impostos s’han de conservar durant un mínim de 10 anys.

Consell fiscal núm. 10: El manteniment de registres no ha de ser complicat ni implicar programari; un mètode senzill és el millor per a aquells que no tenen coneixements de comptabilitat.

L’ús d’extractes bancaris mensuals per als ingressos totals i els rebuts reals per a les despeses totals és ràpid; amb aquest mètode la majoria d’autònoms poden fer la seva comptabilitat mensual en 30 minuts o menys.

[ad_2]

Source by KiKi Canniff

Add Comment