El meu cotxe està totalitzat: què puc fer si la companyia d’assegurances no paga el que val?

[ad_1]

Si no estàs d’acord amb el que t’ofereix la companyia d’assegurances pel teu cotxe després que es consideri una “pèrdua total”, pots fer diverses coses.

En primer lloc, podeu demanar-los la seva valoració escrita i quina font van utilitzar per valorar. Han de proporcionar-vos un informe escrit de com han arribat a les seves xifres i, normalment, s’han de basar en un mètode d’origen de guia aprovat (com ara Kelly Blue Book o NADA) tal com s’estableix a la normativa d’assegurances del vostre estat.

A Pennsilvània, per exemple, podeu consultar a la llista de NADA la vostra marca, model, quilometratge i estat. També podeu cercar diversos vehicles “similars” a la venda a la vostra zona. Si és així, podeu presentar aquests preus a la Companyia d’Assegurances per tractar de negociar el preu. Haureu de proporcionar una prova escrita d’aquestes altres fonts. N’hi hauria prou amb dir-li a l’ajustador una quantitat que heu vist.

Hi ha determinades lleis que et poden permetre tenir una causa d’acció, per exemple, les lleis de protecció del consumidor. Pennsilvània té la Llei de pràctiques comercials deslleials i protecció del consumidor que protegeix els compradors d’assegurances de pràctiques injustes o enganyoses. Podeu consultar amb el comissari d’assegurances del vostre estat per obtenir més informació sobre les lleis que us apliquen.

Si encara no pagaran el que creieu que és un preu just, és possible que vulgueu contactar amb un advocat. És important tenir en compte que no cal que accepteu simplement la seva oferta com l’única quantitat que han de pagar.

[ad_2]

Source by David Schreiber

Add Comment