La vora d’una Honda

[ad_1]

Els anys vuitanta han estat un bon punt de transició per a molts, quan el culte del Top 40 nord-americà es va globalitzar. Un dels distintius d’aquesta època és el naixement de la consciència sobre com nosaltres, com a consumidors, matem el medi ambient a partir dels gasos nocius produïts pels nostres aerosols i els nostres vehicles. Encara recordo que a l’escola primària em van ensenyar com els humans i la tecnologia són la font principal de contaminació i com la tecnologia no pot sobreviure per si mateixa sense el seu subproducte. En l’actualitat, només podem mirar enrere i esgarrifar-nos quan ens importa més la mida dels nostres cabells que si el que estem fent fa mal al medi ambient o no.

Afortunadament per a nosaltres, en els últims anys, els fabricants d’automòbils també han pres el camí de ser conscients del seu entorn. A mesura que més i més persones mostren interès per preservar la terra, també augmenta la demanda d’empreses que donen suport al desenvolupament sostenible. Entre els gegants de la fabricació d’automòbils, el fabricant d’automòbils japonès Honda obre el camí amb noves innovacions que no comprometen ser respectuosos amb la natura. Fins ara, la companyia ha introduït models equipats amb tecnologia respectuosa amb la terra que compleixen la normativa d’emissions EURO 4.
Dos dels motors “verds” més populars llançats per Honda són el motor i-DSI i el motor i-VTEC.

El motor i-DSI

El nom i-DSI significa encès intel·ligent dual i seqüencial. Aquest motor Honda ha obtingut un certificat d'”Excel·lència en emissions baixes” del Ministeri de Transports del Japó. L’i-DSI és conegut i estimat per molts pel seu motor lleuger i compacte d’alt rendiment, ple de cavalls i un ampli parell independentment del nivell de RPM. La combustió eficient d’aquest motor a qualsevol rpm es tradueix en emissions de gasos d’escapament més netes.

El motor i-VTEC

Prenent el seu nom de la seva capacitat per canviar la vàlvula i la temporització als costats d’admissió i d’escapament, el motor VTEC (Variable Valve Timing and Lift Electronic Control) és elogiat per molts no només pel seu rendiment, sinó pel fet de ser pioner entre altres mecanismes de vàlvules. El motor i-VTEC es pot trobar en models Honda com el Civic (per als seus models 1.8 SOHC i 2.0 DOHC), l’Accord (per als seus models 2.4 i 3.0 V6) i el CRV. Aquest motor presumeix d’eficiència de combustible alhora que ofereix un rendiment òptim, cremant menys combustible i produint menys contaminants. Quan molts entusiastes pensaven que no hi ha manera que el VTEC pugui millorar, Honda ha produït el seu bessó més intel·ligent amb l’i-VTEC, produint un sistema més respectuós amb la terra i més compatible a nivell mundial.

Crec que a mesura que més fabricants d’automòbils passen al carro de la cura de la nostra mare terra, no només tenim una bona opció de quins vehicles comprar, sinó també l’oportunitat de treballar per una causa que val la pena. De fet, la tecnologia s’ha d’aprofitar com a mitjà per millorar la funció sense comprometre l’ecosistema. La tecnologia que combina perfectament amb l’estil de vida sense suposar cap amenaça per al medi ambient és sens dubte una visió per la qual val la pena treballar.

[ad_2]

Source by Chris A

Add Comment